Aktuelle Zeit: 17.12.2018 19:55:49

Alle Zeiten sind UTC + 1 Stunde




Ein neues Thema erstellen Auf das Thema antworten  [ 11 Beiträge ] 
Autor Nachricht
 Betreff des Beitrags: ICE in London St Pancras
BeitragVerfasst: 24.10.2010 09:59:47 
Offline

Registriert: 20.12.2003
Beiträge: 133
Wohnort: England GB
I was lucky to be invited along to see the ICE in London St Pancras on Tuesday 19th October 2010, had a good look around the train and was very impressed, I look forward to travelling from London to Frankfurt etc by ICE from 2012/2013.

Bild

Bild

Bild

Bild

_________________
--
Jason M


Nach oben
 Profil  
 
 Betreff des Beitrags: Re: ICE in London St Pancras
BeitragVerfasst: 24.10.2010 16:19:13 
Offline
Benutzeravatar

Alter: 67
Registriert: 04.10.2003
Beiträge: 2029
Wohnort: Brühl (Baden)
Hallo Jason,

thank you for the pictures! I'm a little bit surprised to see a "continental" train at St. Pancras. Of cource I did know that High Speed One has been built to UIC standards, but I expected the platforms at St. Pancras to fit to the smaller Eurostar and therefore to be unsuitable for the broader ICE.

Kind Regards,
Christian


Nach oben
 Profil  
 
 Betreff des Beitrags: Re: ICE in London St Pancras
BeitragVerfasst: 24.10.2010 18:32:07 
Offline
Benutzeravatar

Registriert: 04.11.2001
Beiträge: 5422
Wohnort: 32U 0294406 5629020
I guess the high speed line is UIC loading gauge all the way to the buffer stop. They probably rebuilt St. Pancras with that in mind. Presumably not a single sleeper had been left in place.

_________________
Gruß, Roland


Strecken- und Landschaftsbau mit digitalen Karten


Nach oben
 Profil Website besuchen  
 
 Betreff des Beitrags: Re: ICE in London St Pancras
BeitragVerfasst: 24.10.2010 18:36:20 
Offline

Alter: 41
Registriert: 11.03.2005
Beiträge: 103
Hello,

for whatever reason, the train was hauled from a loco.....


Dirk

_________________
Make the journey part of your holiday!


Nach oben
 Profil  
 
 Betreff des Beitrags: Re: ICE in London St Pancras
BeitragVerfasst: 24.10.2010 18:42:33 
Offline
Benutzeravatar

Alter: 67
Registriert: 04.10.2003
Beiträge: 2029
Wohnort: Brühl (Baden)
Roland Ziegler hat geschrieben:
I guess the high speed line is UIC loading gauge all the way to the buffer stop.
Probably. But what happens to the passengers of smaller carriages (Eurostar!) which comply to British standards? Do they fall into the "Please mind the gap"?

Regards,
Christian


Nach oben
 Profil  
 
 Betreff des Beitrags: Re: ICE in London St Pancras
BeitragVerfasst: 25.10.2010 09:52:42 
Offline

Registriert: 20.12.2003
Beiträge: 133
Wohnort: England GB
St Pancras International platforms are built to UIC gauge as is the whole of the HS1 line.
The ICE train was hauled by locomotive from the tunnel to St Pancras, not sure why.
Christian the Eurostars have a big step that comes down and out so you wont fall down the gap :-)

_________________
--
Jason M


Nach oben
 Profil  
 
 Betreff des Beitrags: Re: ICE in London St Pancras
BeitragVerfasst: 25.10.2010 10:53:25 
Offline
Benutzeravatar

Registriert: 04.11.2001
Beiträge: 5422
Wohnort: 32U 0294406 5629020
Jason-M hat geschrieben:
The ICE train was hauled by locomotive from the tunnel to St Pancras, not sure why.
Missing safety equipment?

_________________
Gruß, Roland


Strecken- und Landschaftsbau mit digitalen Karten


Nach oben
 Profil Website besuchen  
 
 Betreff des Beitrags: Re: ICE in London St Pancras
BeitragVerfasst: 25.10.2010 12:46:53 
Offline
Benutzeravatar

Alter: 42
Registriert: 04.01.2002
Beiträge: 3012
Wohnort: Stolberg (Rhld.)
Aktuelle Projekte: Aachen - Mönchengladbach für Zusi3, Fahrleitung in Zusi3
As far as I know the CTRL uses the french system?

Oli

_________________
Oliver Lamm
mail(AT)oliverlamm(DOT)de


Nach oben
 Profil Website besuchen  
 
 Betreff des Beitrags: Re: ICE in London St Pancras
BeitragVerfasst: 26.10.2010 17:12:18 
Offline

Registriert: 20.12.2003
Beiträge: 133
Wohnort: England GB
Oliver Lamm hat geschrieben:
As far as I know the CTRL uses the french system?

Oli


Correct Oli, TVM430 in-cab system.

_________________
--
Jason M


Nach oben
 Profil  
 
 Betreff des Beitrags: Re: ICE in London St Pancras
BeitragVerfasst: 26.10.2010 17:39:04 
Offline
Benutzeravatar

Alter: 51
Registriert: 06.11.2001
Beiträge: 4533
Wohnort: en Lorraine (57) France
Aktuelle Projekte: www.zusi-sk.eu
Aren't there any projects concerning ECTS for the chunnel?

_________________
Meilleures salutations de Frank


Nach oben
 Profil Website besuchen  
 
 Betreff des Beitrags: Re: ICE in London St Pancras
BeitragVerfasst: 08.11.2010 22:03:57 
Offline

Registriert: 08.11.2010
Beiträge: 1
A good think will be that the ICE Frankfurt-London stops in LILLE EUROPE because Lille is an important metropole in the North of France, but at the present time without direct connection to Liège, Aachen or Cologne (the Thalys do not stop in Lille Europe). Lille and the North of France will of course benefit from a stop of the ICE in Lille Europe, such as Liège, Aachen, Cologne and Frankfurt.

Another stop of the ICE in CALAIS-FRETHUN will be interesting for Belgian or German people who want to go on holidays on the Opal Coast for a short time, for example for the week-end : it will be economically good for the Opal Coast region and this stop will be interesting too for people who live in Calais, Dunkerque, Le Touquet and Boulogne sur mer : they will be direct connected to Belgium and Germany!


Nach oben
 Profil  
 
Beiträge der letzten Zeit anzeigen:  Sortiere nach  
Ein neues Thema erstellen Auf das Thema antworten  [ 11 Beiträge ] 

Alle Zeiten sind UTC + 1 Stunde


Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 2 Gäste


Du darfst keine neuen Themen in diesem Forum erstellen.
Du darfst keine Antworten zu Themen in diesem Forum erstellen.
Du darfst deine Beiträge in diesem Forum nicht ändern.
Du darfst deine Beiträge in diesem Forum nicht löschen.

Suche nach:
Gehe zu:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Deutsche Übersetzung durch phpBB.de
[ Time : 0.023s | 16 Queries | GZIP : Off ]