Zusi 3 Demo 3.03 - Installation Problem

Hey folks, everyone speaking English may write in this category!
Nachricht
Autor
Don Johnson
Beiträge: 65
Registriert: 05.09.2009 12:22:33

Zusi 3 Demo 3.03 - Installation Problem

#1 Beitrag von Don Johnson »

Dear Zusi Users,

I have finished Zusi 3 Demo installation process and I can't start my ride:

Bild

Do you know what I'm doing wrong?

Benutzeravatar
Max Senft
Administrator
Beiträge: 3004
Registriert: 04.11.2001 14:01:40
Aktuelle Projekte: Dies und das
Wohnort: Blieskastel, Saarland, Deutschland
Kontaktdaten:

Re: Zusi 3 Demo 3.03 - Installation Problem

#2 Beitrag von Max Senft »

Hi there,

it means the file cannot be created in the given directory "D:\Gry\Zusi3Demo\Temp" with the given name "zeitstrahl.bmp". Does the directory exist? If not, please create it. After that, this error should be gone.

Best regards
Max Senft
Administrator, Programmierer, Ansprechpartner bei Problemen mit dem Board

Don Johnson
Beiträge: 65
Registriert: 05.09.2009 12:22:33

Re: Zusi 3 Demo 3.03 - Installation Problem

#3 Beitrag von Don Johnson »

I created this folder but still I can't run my ride. When I push "start" button I see grey screen and nothing happens.

Bild

My comp specification:

Laptop MSI GE620 DX
Cpu: i5-2430M
VGA: Nvidia GT 555M
RAM: DDRIII 4 GB
Windows 7 64-bit Ultimate Version

Mannerheim
Beiträge: 23
Registriert: 25.06.2007 09:34:56
Wohnort: Warsaw, Poland

Re: Zusi 3 Demo 3.03 - Installation Problem

#4 Beitrag von Mannerheim »

Hello, i have the same problem with the newest demo. After clicking Start button and loading the three .st3 files (green dots) all I can see is empty screen with menu above. The previous version runs perfectly on the same machine. I've tried different installation folders and graphic settings. I'll appreciate any helpful advices.

My hardware and OS:
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+
2GB RAM
NVidia GeForce 9800 GT
Windows XP Proffessional 32-bit
Zuletzt geändert von Mannerheim am 20.09.2012 16:39:17, insgesamt 1-mal geändert.

Jan-Ole
Beiträge: 570
Registriert: 08.04.2010 18:00:45

Re: Zusi 3 Demo 3.03 - Installation Problem

#5 Beitrag von Jan-Ole »

In the Configuration (menu "Simulator Settings") there is a tab called "Graphic Initialisation". In this tab, in the groupbox "Graphic Card-Settings" there are some radiobuttons (I mean the clickable green small dots). Is the checked radiobutton that one with the text "In separate Window" (Not that one with the text "Separate Window")?

Greets Jan-Ole

PS.: If you can't understand this, because my English is too bad, so there's here a picture:
Bild

Don Johnson
Beiträge: 65
Registriert: 05.09.2009 12:22:33

Re: Zusi 3 Demo 3.03 - Installation Problem

#6 Beitrag von Don Johnson »

I tried all possibilities (full screen, in separate window etc.) and it doesn't work.

Benutzeravatar
Roland Ziegler
Beiträge: 5516
Registriert: 04.11.2001 22:09:26
Wohnort: 32U 0294406 5629020
Kontaktdaten:

Re: Zusi 3 Demo 3.03 - Installation Problem

#7 Beitrag von Roland Ziegler »

A UAC issue? There was one in the previous demo. The IT pro :hat2 recommends to run Sysinternals Process Monitor and watch what's going wrong when launching the new demo.

Benutzeravatar
Carsten Hölscher
Administrator
Beiträge: 33630
Registriert: 04.07.2002 00:14:42
Wohnort: Braunschweig
Kontaktdaten:

Re: Zusi 3 Demo 3.03 - Installation Problem

#8 Beitrag von Carsten Hölscher »

Strart the ZusiVerwaltung.exe please, open "Generelle Zusi-Einstellungen" and check if the directory really contains the data, that was installed in the setup.

Carsten

Don Johnson
Beiträge: 65
Registriert: 05.09.2009 12:22:33

Re: Zusi 3 Demo 3.03 - Installation Problem

#9 Beitrag von Don Johnson »

I have installed "Zusi program" and "Zusi Data" to the same directory called "Zusi3Demo". I've checked ZusiVerwaltung settings and directories are correct. :(
Do you have any other ideas?
Zuletzt geändert von Don Johnson am 21.09.2012 12:11:47, insgesamt 1-mal geändert.

Benutzeravatar
Carsten Hölscher
Administrator
Beiträge: 33630
Registriert: 04.07.2002 00:14:42
Wohnort: Braunschweig
Kontaktdaten:

Re: Zusi 3 Demo 3.03 - Installation Problem

#10 Beitrag von Carsten Hölscher »

Are you using any special Harddisk-tools, file-compression or something like that?

Carsten

Don Johnson
Beiträge: 65
Registriert: 05.09.2009 12:22:33

Re: Zusi 3 Demo 3.03 - Installation Problem

#11 Beitrag von Don Johnson »

I use Intel Rapid Storage - this program was recommended by MSI for my notebook. I use also Avira Free Antivirus and nothing more.

Benutzeravatar
Carsten Hölscher
Administrator
Beiträge: 33630
Registriert: 04.07.2002 00:14:42
Wohnort: Braunschweig
Kontaktdaten:

Re: Zusi 3 Demo 3.03 - Installation Problem

#12 Beitrag von Carsten Hölscher »

mmhh - do other DirektX-Applications work properly?

Carsten

Don Johnson
Beiträge: 65
Registriert: 05.09.2009 12:22:33

Re: Zusi 3 Demo 3.03 - Installation Problem

#13 Beitrag von Don Johnson »

I tried to start new demo version of Zusi on my second computer and I had the same problem. Previous version of Zusi demo runs pefectly. It's strange that only me and Mannerheim spoted this problem and we both comes from Poland. I'm not sure but maybe it is a problem with language or polish signs?

Benutzeravatar
Carsten Hölscher
Administrator
Beiträge: 33630
Registriert: 04.07.2002 00:14:42
Wohnort: Braunschweig
Kontaktdaten:

Re: Zusi 3 Demo 3.03 - Installation Problem

#14 Beitrag von Carsten Hölscher »

When you activate the "Meldungsfenster" (in Hilfe-menu), press the right mousebutton in the window and activate all types of messages (for some reason you sometimes have to click twice, so check the state of the menu after clicking please).
When you then start the session, there will probably appear some messages. Please send me the logfile by email.

Carsten
Zuletzt geändert von Carsten Hölscher am 22.09.2012 22:37:50, insgesamt 1-mal geändert.

Benutzeravatar
Carsten Hölscher
Administrator
Beiträge: 33630
Registriert: 04.07.2002 00:14:42
Wohnort: Braunschweig
Kontaktdaten:

Re: Zusi 3 Demo 3.03 - Installation Problem

#15 Beitrag von Carsten Hölscher »

Thanks for the log, it looks good. Can you show me (or send by email) a screenshot of the "generelle Zusi-Einstellungen"-Window of the Verwaltung and a screenshot of the Hilfe-Info-window of the simulator, please?

Carsten
Zuletzt geändert von Carsten Hölscher am 22.09.2012 23:35:46, insgesamt 1-mal geändert.

Benutzeravatar
Carsten Hölscher
Administrator
Beiträge: 33630
Registriert: 04.07.2002 00:14:42
Wohnort: Braunschweig
Kontaktdaten:

Re: Zusi 3 Demo 3.03 - Installation Problem

#16 Beitrag von Carsten Hölscher »

I can't see any problems in the screenshots either.
It will require a special debug-version of the simulator, give me a few days to create it please.

Carsten

Don Johnson
Beiträge: 65
Registriert: 05.09.2009 12:22:33

Re: Zusi 3 Demo 3.03 - Installation Problem

#17 Beitrag von Don Johnson »

I have tried to start Zusi Demo 3.04 but my problem still occur. Start button doesn't work completly, three .st3 files are not loading.

Benutzeravatar
Johannes
Beiträge: 3233
Registriert: 14.03.2009 22:36:06
Aktuelle Projekte: Zusitools (http://git.io/zusitools)

Re: Zusi 3 Demo 3.03 - Installation Problem

#18 Beitrag von Johannes »

Mannerheim hat geschrieben:Hello, i have the same problem with the newest demo [3.0.3, Johannes]. After clicking Start button and loading the three .st3 files (green dots) all I can see is empty screen with menu above.
Don Johnson hat geschrieben:I have tried to start Zusi Demo 3.04 but my problem still occur. Start button doesn't work completly, three .st3 files are not loading.
Interestingly enough, the described behaviour (both in 3.0.3 and in 3.0.4) can also be reproduced by tampering with the contents of the ZusiSim.exe file. E.g. at offset 0x3b2450 in the file, there is a file name:

Code: Alles auswählen

TIMETABLES\DEUTSCHLAND\DEMO\DEMOFAHRPLAN_1986.FPN
If you change "1986" to "1985", Zusi behaves exactly as described above. Change it back, and everything works normal. Don’t know if it helps or if there is any connection.

Greetings
Johannes

P.S. This did not happen in 3.0.2.
Zuletzt geändert von Johannes am 05.10.2012 01:05:47, insgesamt 2-mal geändert.

Don Johnson
Beiträge: 65
Registriert: 05.09.2009 12:22:33

Re: Zusi 3 Demo 3.03 - Installation Problem

#19 Beitrag von Don Johnson »

It will require a special debug-version of the simulator, give me a few days to create it please.
Are you planning to create Zusi debug-version in the nearest future?

Benutzeravatar
Johannes
Beiträge: 3233
Registriert: 14.03.2009 22:36:06
Aktuelle Projekte: Zusitools (http://git.io/zusitools)

Re: Zusi 3 Demo 3.03 - Installation Problem

#20 Beitrag von Johannes »

Have you already tried setting the "Language for non-Unicode programs" to "German (Germany)"? You can do so in the Control Panel under "Language and Region" in the rightmost tab.

Best
Johannes

Antworten